Mariasy Pezsgő/CRÉMANT de FURMINT 2020

Mariasy Pezsgő/CRÉMANT de FURMINT
2020


szín: Fehér
típus: Pezsgő
édesség: Brut

Pezsgő egy varázslat, a boldogság, az ünnep, az érzelemi gazdagság közvetítője.

A MARASY Pezsgő új termék a birtok életében. A kis amfiteátrum ölelésében lévő szőlőterület talaja, a lösz, az egyedi klíma, a Furmint szőlő és a pezsgőkészítés klasszikus módszere fantasztikus lehetőség finom, elegáns, ásványos ízekkel rendelkező pezsgő készítéséhez.

A hagyományos szőlőművelés során a Furmint fajta különleges aromával, finom, ízletes, üde savakkal szüretelhető. Kézi szürettel szedjük a szőlő fürtjeit, erősen válogatva, kizárólag ép, egészséges fürtök leszedése történik. Majd minőségi préselés és irányított erjesztéssel készül el a pezsgő alapborunk, amelyet finom seprőn érlelünk. Kizárólag a 2019 évjárat Furmint bora került pezsgősítésre. Üveg palackban történt a második erjesztés, amikor a képződő széndioxid finom buborék eloszlásban átvarázsolta száraz borunkat pezsgővé. Az így nyert brut pezsgőt 15 hónapon keresztül érleltük, kialakítva a végleges aroma jelleget. A degorzsálás 2021 áprilisában történt, amikor a palack nyakában kifagyott jégdugóval eltávolítottuk az erjedés során képződött zavarosító részecskéket és a Brut dosage kialakítása, a feltöltés után a palack elnyerte a végleges pezsgős lezárást.

A Brut MARIASY Pezsgő elegáns, tiszta, finom íze, ásványos jellege által különleges aperitif, kitűnő halételekhez, fogashoz, pisztránghoz, de a Brut jellege miatt szinte minden alkalomhoz és fogáshoz illik.

palack: 8.450 Ft -1+
  kosárba
Széchenyi 2020