GoBri Kékfrankos 2016

GoBri Kékfrankos
2016


bor típus: Vörös
szőlőfajta: Kékfrankos
jelleg: Száraz
kiszerelés: 0,75l

250 literes kishordókban 11 hónapot töltött finomseprőn, pikáns savakkal, kellemes gyümölcsösséggel felvértezett bor.
Ültetvény:

Gyöngyöstarjáni Borhy dűlőben található 2012-ben telepítettük.  Sorok hegy-völgy irányban ültetve. Ernyőművelési mód 1 szálvesszővel. Tőke terhelés az 1,6 kg.  Három fajta talajtípus van az ültetvény alatt sorokra merőlegesen -meszes – vulkanikus- barna erődtalaj.

Szüret időpontja: 2016.10.10.

Mustfok: 20.0°

Sav: 5.8 g/l
Technológia:

Héján erjedt, kádon csömöszölés mellett. Az erjedés legvégső szakasza (utolsó 15 gramm cukor) 600 literes ászokhordóban ment végbe. Az almasav bomlás is ezekben a hordókban ment végbe, aztán finomseprővel együtt átfejtettem harmad negyed töltésű barrique hordókba melyben 12 hónapot pihent.

 

Széchenyi 2020