Tokajicum Tokaji Aszú 6 puttonyos Libamáj sütővel
2012
bor típus: Aszú
szőlőfajta: Házasítás
jelleg: Édes
kiszerelés: 500ml
utolsó 3 palack
Ízben a gyümölcsösség mellett az érleltebb aromák is szerepet kapnak, mint a dió, csokoládé. Tálalási javaslat- Ajánljuk desszertekhez, libamájas ételekhez.
Az ünnep attól ünnep- legyen az Karácsony, Szilveszter, családi születésnap vagy házassági évforduló-, hogy az ember kitárja a szívét és mindenből a legjobbat szeretné. Felveszi a legszebb ruháját, megteríti az asztalt a legszebb, nagymamájától örökölt étkészlettel és megfőzi a legjobb vacsorát.Ehhez pedig koccintsunk az ünnepeken a legjobb borunkkal, a tokajival. Ha ünnep, akkor igyunk Tokaji Aszút!
Libamáj terrin házilag
1. Keverjünk össze 8 dkg sót, 2 dkg cukrot, csipet fehérborsot.
2. Egy kb. 70 dkg.os hízott libamájat locsoljunk meg 1 dl tokaji aszúval, és szórjuk meg 1 evőkanál só-cukor keverékkel. Lefedve hagyjuk állni 3 órát.
3. Olvasszunk fel 50 dkg libazsírt (vagy hájat).
4. Melegítsük fel a sütőt 120 Celsius fokra (gáz 4-es fokozat)
5. A libamájat helyezzük a cserépedény egyik felébe. Öntsük le a libazsírral.
6. Süssük 30 percig, közben egyszer fordítsuk meg.
7. Emeljük ki a májat, nyomkodjuk egy pástétom formába, vagy jénaiba, tetejére tegyünk fóliát, majd 24 órára préseljük le. (pl: konzervdobozzal)