
GoBri Kékfrankos
2016
bor típus: Vörös
szőlőfajta: Kékfrankos
jelleg: Száraz
kiszerelés: 0,75l
250 literes kishordókban 11 hónapot töltött finomseprőn, pikáns savakkal, kellemes gyümölcsösséggel felvértezett bor.
Ültetvény:
Gyöngyöstarjáni Borhy dűlőben található 2012-ben telepítettük. Sorok hegy-völgy irányban ültetve. Ernyőművelési mód 1 szálvesszővel. Tőke terhelés az 1,6 kg. Három fajta talajtípus van az ültetvény alatt sorokra merőlegesen -meszes – vulkanikus- barna erődtalaj.
Szüret időpontja: 2016.10.10.
Mustfok: 20.0°
Sav: 5.8 g/l
Technológia:
Héján erjedt, kádon csömöszölés mellett. Az erjedés legvégső szakasza (utolsó 15 gramm cukor) 600 literes ászokhordóban ment végbe. Az almasav bomlás is ezekben a hordókban ment végbe, aztán finomseprővel együtt átfejtettem harmad negyed töltésű barrique hordókba melyben 12 hónapot pihent.