Egyedi Nagy-egedi

Egyedi Nagy-egedi

Ezzel a különleges borpárral hozzájuthat hazánk, tengerszint felett legmagasabban fekvő szőlőterületéről a Nagy-Eged hegyről származó egyedi tételekhez.
 
KNW Nagyegedi Furmint 2012
Egyszer használt 225 literes kis és 500 literes ászokhordóban erjedt és érlelődött finomseprőn 8 hónapig. Színe halvány aranysárga. Diszkréten induló, elegáns illatában alma, körte enyhén érett sárgabarack és fehér virágok jelennek meg. A pohárban megszellőztetve a gyümölcsök mellett a termőhelyre jellemző krétás jelleg valamint a hordóhasználatból adódó édes sütemény illat is felfedezhető. Vaníliás őszibarack, pörkölt magvak és krémesség zárja a hosszantartó ízvilágot. Vastag nagytestű bor kerek savakkal.
KNW Nagyegedi Furmint 2013
A történelmi Nagy-Eged hegy, Eger legjobb termőterületének ajándéka. Egyszer használt 225 literes kis és 500 literes ászok hordóban erjedt, és nyolchónapig finomseprőn érlelődött. Színe halvány aranysárga. Elegáns illatában alma, körte enyhén érett sárgabarack és fehér virágok jelennek meg, melyeket később a termőhelyre oly jellemző mészkő és kovakő, valamint a ahordóhasználatból adódó édes sütemény illat tesz teljessé. Vaníliás őszibarack, pörkölt magvak és krémesség zárja a hosszantartó ízvilágot. Vastag, nagytestű bor kerek savakkal.


A 2 palack Furmint fadobozban 14 900Ft, ami most megkapható 11.400Ft-ért.

  14.900 Ft   11.400 Ft -1+
    kosárba