Kartauserhof

Kartauserhof

Kartauserhof - Wachau Ausztria

A pincészet eredetileg 1380-ban épült, mint a Karthauzi szerzetesrend monostorának tulajdona Aggsbach-ban. A birtok a Kartauserhof nevet kapta. 1862-ben a Stierschneider család vásárolta meg a birtokot, majd három generáción keresztül a területe elérte a mai 7 hektáros méretét. Az ültetvények sziklás teraszokon sorakoznak, déli lejtőkön. Ezek a teraszok lassan épültek fáradtságos munkával az évek során és váltak meghatározó látványává e tájnak a messziről érkezők számára. A teraszok nem csak esztétikai élményt jelentenek, de igen fontos biztosítékai a borok jó minőségének. A pincében a hagyomány és a modernítás karöltve megtalálható. A legmodernebb technikai és higiéniai szabályok szerint készülő borok képesek egyedül ennek a magas tisztaságnak és minőségnek megfelelni. A bor testessége és gazdag belsője az ültetvények kiváló adottságainak jönnek létre. A csúcsminőség csak az ültetvények termelékenységének szabályozásával és a szőlő gondos szelektálásával érhető el. Különböző szőlőfajták találhatók dűlőiben, úgymint a Rizling 42 %, Zöldveltelini 38 %, kékszőlőfajták 10 %, Sauvignon Blanc 8 %, Chardonnay és Muskotály a fennmaradó területeken. A Wachau-i borok komplex ízvilágért és illatáért felelős az ásványokban gazdag termőföld és a terület különleges mikroklímája, amelyre jellemző a forró hőmérséklet napközben és a hűvös éjszakák. Ez a nagy ingadozás különösen jó a Rizling fajta számára. Nem véletlenül a Rizling a legkedveltebb és a legtöbb variációjában termelt szőlőfajta Wachau környékén.