Pannonhalmi Apátság Hemina 2015

Pannonhalmi Apátság Hemina
2015


bor típus: Fehér
szőlőfajta: Házasítás
jelleg: Száraz
kiszerelés: 750ml

60% chardonnay, 25% pinot blanc, 10% sauvignon blanc, 5% viognier.

A biológiai érésben lévő fajtákat külön-külön szüretelték. A chardonnay, a pinot blanc és a viognier esetében a szőlőt egészfürtben préselték, majd az így nyert, tisztított mustot 500 literes hordóban erjesztették. A sauvignon blanc bogyóit 24 órán keresztül héjon áztatták, majd préselték s az így kapott mustot acéltartályban tisztították, ezután a többi fajtához hasonlóan 500 literes hordóban erjesztették. Az almasavat bontották, a seprőt pedig 6 hónapig rendszeresen felkeverték, ezzel növelve a bor beltartalmát, gazdagítva a házasítás ízvilágát.

Analízis
Alkohol: 14,27% vol.
Extrakt: 21,7 g/l
Cukor: 1,6 g/l
Titrálhatósav: 5,2 g/l

Szervírozás
Fogyasztási hőmérséklet: 14-16°C
Optimális fogyasztási idő: 2016-2019
Tárolási hőmérséklet: 15°C alatt
Ételajánlat: grillételek és tejszínes vagy erdei gombás köretek tökéletes társa.

palack: 3.690 Ft   3.350 Ft -1+
karton: 20.100 Ft -0+
  (3.350 Ft/palack) kosárba