St. Andrea Merengő 2013

St. Andrea Merengő
2013


bor típus: Vörös
szőlőfajta: Bikavér
jelleg: Száraz
kiszerelés: 750ml

Szőlőfajta:     Kékfrankos 50%, Merlot 20%, Cabernet franc 15%, Pinot Noir 8%, Kadarka 7%
Analízis:    Alkoholtartalom: 14,52 %, Savtartalom: 5,7 g/l, Extrakt-tartalom: 29,1 g/l
Adottságok:    Talaj: agyagbemosódásos, barna erdőtalaj, Klíma: kontinentális klíma, hideg tél, forró nyár, Éves csapadék 2012: 730 mm
Szőlő:        Kora: 10-12 éves, Tőszám: 5000-6200 tőke /ha, Metszés: közép kordon, Hozam: 30-55 hl/ha
Szüret:        szeptember 25.- október 21. (Zöldszüret)
Borkészítés:    Bogyózás: 100%, Alkoholos erjesztés: héjon erjesztés kádban és tartályban, Érlelés: 18 hónap tölgyfahordóban
Szervírozási javaslat: Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 18C, Az optimális fogyasztási idő a palackozást követő 3-5 év, Az optimális fejlődés érdekében a bort 15C alatti hőmérsékleten tárolja.
Gasztronómiai ajánlás: Őzgerinc filé petrezselyemvariációkkal, rókagombával, hajdinával

palack: 9.500 Ft   8.490 Ft -1+
karton: 50.940 Ft -0+
  (8.490 Ft/palack) kosárba