St. Andrea Napbor 2016

St. Andrea Napbor
2016


bor típus: Fehér
szőlőfajta: Házasítás
jelleg: Száraz
kiszerelés: 750ml

Citrusfélék, friss őszibarack, virágosság jelenik meg az illatában. Üdítő savak, hosszú korty, intenzív gyümölcsösség jellemzi. A végén hosszan, ásványos jegyekkel búcsúzik. Ízes, frissítő zamatú, egri fehérbor!

Szőlőfajta     Olaszrizling, Pinot blanc, Rajnai rizling, Chardonnay, Leányka, Tramini, Viognier(Hárslevelű, Furmint,Sauvignon, Szürkebarát)
Analízis     Alkoholtartalom: 12,5 %, Savtartalom: 5,7 g/l, Extrakt-tartalom: 20,9 g/l
Adottságok     Talaj: agyagbemosódásos, barna erdőtalaj, Klíma: kontinentális klíma, hideg tél, forró nyár, Éves csapadék 2016: 691 mm
Szőlő         Kora: 10-15 éves, Tőszám: 5000-6200 tőke /ha, Metszés: alacsony kordon, Hozam: 35-60 hl/ha
Szüret         Szeptember 12.- Október 17. (Zöldszüret)
Borkészítés     Bogyózás: 100%, Alkoholos erjesztés: 90 % tartályban és 10 %, Alkoholos erjesztés: fahordóban, Érlelés: 6 hónap, Almasav bomlás: igen, részben

Szervírozási javaslat     
Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 11-12C, Az optimális fogyasztási idő a palackozást követő 1-3 év, Az optimális fejlődés érdekében a bort 15C alatti hőmérsékleten tárolja.

Gasztronómiai ajánlás     
Grillezett lazac steak kevert salátával, citrus dresszinggel, könnyedebb előételek, halak

palack: 2.850 Ft   2.390 Ft -1+
karton: 14.340 Ft -0+
  (2.390 Ft/palack) kosárba