Vesztergombi Kadarka 2013

Vesztergombi Kadarka
2013


bor típus: Vörös
szőlőfajta: Kadarka
jelleg: Száraz
kiszerelés: 750ml

Szekszárd kincse. Régóta a miénk, szekszárdiaké. Szeretjük azt gondolni, hogy igazán Szekszárd adott otthont a fajtának.

Színe jellegzetesen világosabb, a korty könnyedebbnek tűnik a többi vörösbornál, de ez ne tévesszen meg senkit. Talán a legkomolyabb szerkezettel bíró bor az egész országban, amit általában titkol, de ha valaki vallatóra fogja és elteszi hosszú évekre, hamar felfedezi a kadarka kimagaslóan hosszú érlelhetőségét. Ha házasítjuk más fajtákkal, mindig odafigyelve, domináns tulajdonságát szem előtt tartva tesszük.

Mi úgy tartjuk, hogy a jó kadarkához kell kb 10% botrythis-es , töppedt bogyó, melyek ízei, illatai adják a tradicionális szekszárdi kadarka semmivel nem összekeverhető zamatát.

Szerencsésnek érezzük magunkat, hogy birtokunkban van nagyapáink Szekszárdjának egy kis darabja, egy közel 100 éves kadarka ültetvény formájában a Kerékhegyen.

Fogyasztását ajánljuk: Camambert és brie sajtokhoz. Bajai és Szegedi halászlék kiváló kísérője, de a teljes magyaros konyha és az olasz gasztronómia is kedveli.

palack: 2.540 Ft -1+
  kosárba